Tuotehaku

Syyskranssi kotipihan oksista ja hedelmistä.

syyskranssi

Nyt syyskesällä ja syksyn lähestyessä on runsaasti tarjolla erilaisia oksia ja varpuja, joissa on marjoja, hedelmiä ja käpyjä. Tällaisista oksista on helppo ja nopea tehdä syksyinen kranssi oveen tai puutarhaan. Syksyistä kranssia varten tarvitset vain erilaisia oksia, joissa on marjoja, hedelmiä tai käpyjä, rautalankaa ja oksasakset.

Muistathan, että jos keräät materiaalia toisten mailta, on sallittua kerätä vain luonnonvaraisia marjoja, sieniä ja kukkia. Ruohomaisten kasvien kerääminen on myös sallittua, samoin maasta saa kerätä käpyjä, kuivia oksia ja vastaavaa materiaalia. Kasvavista ja kaatuneista puista ei saa kerätä tuohta, kuorta, lehtiä, oksia tai käpyjä ilman maanomistajan lupaa. Samoin on kiellettyä kerätä sammalta, jäkälää, turvetta, puuta ja varpuja ilman maanomistajan lupaa.

Aloita kranssin tekeminen leikkaamalla tarvitsemasi oksat noin 5 cm mittaisiksi pätkiksi. Mitä lyhyempää materiaalia käytät, sen tasaisemman kranssin saat aikaiseksi. Tee joko pajusta tai vahvemmasta rautalangasta kranssinpohja mieleisesi malliseksi kuten vaikka pyöreäksi, sydämenmalliseksi, soikeaksi, neliöksi, kolmioksi. Laita muutama leikkaamasi oksa pohjan päälle ja kiedo tiukasta kiinni rautalangalla. Sitomiseen voit käyttää joko ohutta puolalankaa eli ns. myrttilankaa tai tukevammille oksille esim havuille, paksumpaa puolalankaa. Jatka pohjan peittämistä sitomalla lisää oksia hiemen edellisten oksien päälle, jolloin kranssista tulee paksu ja tuuhea. Mikäli laitat valmiin kranssin ikkunaan tai oveen, jossa on ikkuna, kannattaa kranssin sitoa oksia molemmille puolille. Halutessasi voit somistaa valmiin kranssin vaikka kangas tai niini rusetilla. Valmiin kranssin voit ripustaa oveen tai ikkunaan. Voit laittaa sen puutarhaan pöydälle ja panna puutarhalyhdyn siihen keskelle. Syksyinen luononmateriaaleista tehty kranssi sopii hyvin myös haudalle.

 

Tarvikepuoti Ruusu & Rautalanka
Puh. 0500 158 742
myynti@ruusujarautalanka.fi