Tuotehaku

Risusavottaa ja talvikoristeita

risukranssi

Nyt kun lunta on vähän ja puut ovat vielä talvilevolla, on hyvä aika tehdä kevätkoristeita maahan pudonneista risuista tai lepän ja pajun oksista. Nyt on helppoa mennä risukkoon hakemaan sopivia oksia tai kerätä niitä omalta pihalta. Kevään ja kesän tarpeisiin kannattaa myös katkoa jo nyt suoria pajun oksia kukkaistutuksia ja  köynnöskehikoita varten. Muistathan, että puuvartisten oksien tai varpujen ottaminen toisen maalta ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.

Kranssit syntyvät helposti puolalankaa käyttämällä, kun kietoo puolalankaa kranssipohjan tueksi kranssipohjan tekovaiheessa. Samalla voi tehdä ripustuslenkin seinäkranssiin. Koristeeksi voi käyttää keväistä tai sisustukseen sopivaa kaunista kangasnauhaa, spiraalilankaa tai helmilankaa.  Lisäkoristeina voi käyttää käpyjä, kaarnoja, koristemunia tai kanelitankoja. Koristeet voi kiinnittää kranssiin helpoiten liimapistoolilla tai käyttämällä metallista kierrelankaa.   Risukransseja voi käyttää ulko-ovessa tai puutarhan pöydällä koristeena ja koristenauhat voi helposti vaihtaa sesongin väriteeman mukaisesti.

Teksti ja kuvat: Marketta Väänänen
Lisää Maalaispuutarhan Marketan puutarhapuuhista voi lukea  Maalaispuutarhan blogista http://maalaispuutarha.blogspot.fi/

Tarvikepuoti Ruusu & Rautalanka
Puh. 0500 158 742
myynti@ruusujarautalanka.fi