Tuotehaku

Omin varsin sidottu morsiuskimppu

Ohjeet morsiuskimpun tekemiseen neilikoista käyttäen kukkien omia varsia.

 

Omin varsin sidottu kimppu säilyy hyvin, koska varret imevät vettä.

Omin varsin sidottuun morsiuskimppuun tarvitaan kukiksi neilikkaa, muoviniintä kimpun sitomista varten, kukkaveitsi, kukkaskset, kukkateippiä, kangasnauhaa ja koristehelmiä.

Kimpun tekeminen aloitetaan sitomalla neilikat tiiviiksi kimpuksi. Tämän tyyppiseen kimppuun sopivat parhaiten päältä melko tasaisen muotoiset kukat, kuten neilikka, ruusu, pioni ja daalia.

Neilikat asetellaan puolipallon malliseksi tiiviiksi kimpuksi. Kukat sidotaan muoviniinellä tiukasti kiinni ylhäältä ja toisesta kohtaa hieman alempaa. Kimpun varsi siistitään sidontakohtien välistä paljaaksi lehdistä. Neilikan nivelkohtia voit hieman tasoittaa veitsen kanssa, jotta varresta tulee sileämpi. Kimpun varsi teipataan kukkateipillä sidontakohtien väliseltä alueelta.

Kimpun varsi voidaan viimeistellä oman maun mukaan esimerkiksi kangasnauhalla, juuttinauhalla tai pitsillä. Kangasnauha kiedotaan tiiviisti varren ympäri siten, että nauhan edellinen kerros jää osittain seuraavan alle. Kimpun varresta on mukavampi pitää kiinni, kun se on päällystetty. Kangasnauhan pää taivutetaan kaksinkerroin ja kiinnitetään kimpun varteen timanttineulalla.

Lopuksi neilikoihin laitetaan somisteeksi timanttineuloja. Koristeneulat voit painaa kukan keskelle, reunalle tai kukkien väliin. Omin varsin sidottua kimppua voit säilyttää maljakossa, jolloin se saa riittävästi vettä ja kukat säilyvät hyvänä pidempään.

Polybast muoviniini Timanttineula, 11 mm  Kukkasakset

, , ,

Tarvikepuoti Ruusu & Rautalanka
Puh. 0500 158 742
myynti@ruusujarautalanka.fi