Tuotehaku

Kukkien langoittaminen sidontatöitä varten

Muutamia vinkkejä kukkien langoittamiseen:

Periaatteessa kukkien tulisi kestää asetelmissa ja kimpuissa ilman langoitusta. Usein kannattaa kuitenkin hautavihkoissa ja valuvan mallisissa morsiuskimpuissa langoittaa kärkikukat. Samoin, jos kukat ovat hyvin hentovartisia, kannattaa ne langoittaa. Jos haluat taivuttaa kukan varsia eri asentoon, on langoittaminen myös silloin paikoillaan.

Käytettävän langan paksuus kannattaa valita kukan ja kohteen mukaan. Liian paksulla langalla voi taivuttaa kukan varren poikki. Ohuet langat sopivat hyvin morsiussidontaan ja hentojen kukkien langoittamiseen, esimerkiksi ruiskukka, kielo, orvokki, pienet ruusut, germinit. Näille sopiva langan vahvuus on 0,6 – 0,8. Surusidontaan ja asetelmiin käytetään vähän paksumpaa lankaa, vahvuudeltaan 0,9 – 1,1. Nämä sopivat ruusulle, neilikalle, irikselle, liljalle, callalle, gerberalle. Nämä vahvuudet sopivat myös rusettien tekoon.

Mikäli esim gerberan tai germinin vartta halutaan taivuttaa langan avulla, kannattaa silloin käyttää hiukan paksumpaa lankaa. Paksut langat 1,2 ja siitä vahvemmat, sopivat parhaiten havutöihin, käpyjen ja koristeiden kiinnittämiseen sekä seppelenauhojen kiinnittämiseen.

Yleisimmin kukat langoitetaan painamalla langan toinen pää tukevasti kiinni kukkapohjaan ja sen jälkeen kierretään lanka varren ympäri. Tätä tapaa käytetään esimerkiksi ruusulla, neilikalla, gerberalla ja iriksellä.

Tulppaania langoittaessa kannattaa langan pää painaa reilusti kukan sisään, sillä tulppaanin varsi kasvaa jo yhden yön aikan niin paljon, että aamulla voi muuten lanka olla jo kukan alapuolella.

Lilja ja calla kannattaa langoittaa siten, että lanka painetaan kukan tyven läpi poikittain. Toinen langan puoli taivutetaan alas pitkin vartta ja toinen puoli kierretään kukan varren ja sen vieressä olevan langan ympäri.

Kukkalankoja on mustia päällystämättömiä ja vihreitä muovilla päällystettyjä. Asetelmissa ja kimpuissa suositaan vihreitä lankoja, koska ne eivät erotu niin helposti valmiista työstä eivätkä ruostu työssä. Musta lanka sopii hyvin ulkona käytettäviin esim. havutöihin.

Kukkien langoittamiseen ja muuhun kukkasidontaan sopivia lankoja löytyy täältä: Sidontalangat

, , ,

Tarvikepuoti Ruusu & Rautalanka
Puh. 0500 158 742
myynti@ruusujarautalanka.fi