Tuotehaku

Helppo ja nopea pöytäasetelma

Ohjeet pöytäasetelman tekemiseen neilikasta ja krysanteemista käyttäen Oasis Junior asetelma-astiaa ja siihen sopivaa sylinterinmuotoista kukkasientä.

Asetelman tekeminen aloitetaan laittamalla sylinterinmallinen kukkasieni kastumaan. Anna kukkasienen kastua vapaasti uppoamalla astiassa, koska siten sieni kastuu kauttaaltaan.

Asetelman pohjana käytetään Oasiksen Junior astiaa, johon sylinterinmallinen sieni on sopiva. Haluttaessa sientä voidaan hieman muotoilla.

Asetelmaan laitetaan ensimmäisenä pohjavihreät, tässä käytetään nahkalehteä. Asettele vihreät ja kukat sieneen siten, että niiden varret suuntautuvat samaan sienen keskellä olevaan keskipisteeseen. Pohjavihreät tässä määrittävät asetelman koon.

Kukat laitetaan pohjavihreiden sisäpuolelle. Tähän asetelmaan on käytetty kolme neilikkaa ja yksi oksa krysanteemia ja harsoa. Pidä kukat vedessä ennen asetelmaan laittoa, jotta kasvien nestejännitys pysyy hyvänä. Siten kukat kestävät paremmin sienessäkin. Asetelmassa on neilikka pääkukkana ja se määrittää asetelman korkeuden. Krysanteemin kukkia laitetaan väleihin lisäkukiksi ja niiden lisäksi vielä hieman harsoa.

Jos kasvi otetaan pois asetelmasta ja laitetaan takaisin sieneen, leikkaa aina uusi imupinta kasvin varteen ja laita kasvi eri kohtaan kuin missä se on ollut.

Pidä valmiin asetelman sieni koko ajan kosteana lisäämällä astiaan vettä päivittäin. Siten asetelma kestää kauan hyvänä.

Oasis Junior asetelma-astia Oasis Junior asetelma-astia, vihreä  Kukkasieni, sylinteri

 

, , , , ,

Tarvikepuoti Ruusu & Rautalanka
Puh. 0500 158 742
myynti@ruusujarautalanka.fi