Tuotehaku

Havupallo syntyy helposti

Havupallo syntyy helposti.

Havupallo syntyy helposti.

 

Havupallon tekemistä varten tarvitset sopivan kokoisen SEC-kuivatiilipallon, sidontarautalankaa, lastunauhaa, kukkasakset ja havua.

Aloita pallon tekeminen laittamalla U-lenkiksi taivutettu sidontarautalanka pallon läpi siten, että taivutat sidontarautalangan päät pallon sisään takaisin ylöspäin. Tähän lenkkiin kiinnitetään lastunauha, jolla valmis pallo laitetaan roikkumaan. Ripustusnauha kannattaa laittaa paikoilleen jo heti alussa, siten pallon saa havujen laittamisen ajaksi roikkumaan.

Havuksi palloon voit käyttää esimerkiksi kuusen-, männyn-,  jalokuusen-, katajan- tai marjakuusenhavua. Mitä tuuheampia havuja käytät, sitä kauniimpi on lopputulos. Leikkaa kukkasaksilla havut sopivan mittaisiksi eli noin 10–15 cm pituisiksi. Havun pituus määrää valmiin havupallon koon. Jos käytät esimerkiksi noin 12 cm kokoista SEC-kuivapalloa ja noin 15 cm havua, tulee pallosta noin 40 cm halkaisijaltaan. Jos havut ovat noin 10 cm mittaisia, tulee valmiista pallosta noin 30 cm halkaisijaltaan. Poista havuoksan tyveltä neulasia noin 2 cm pituudelta ja paina tämä puhdistettu osa SEC-kuivasienipallon sisään. Jatka tätä niin kauan kunnes koko pallon on peitetty havuilla ja lopputulos on tasaisen pyöreä havupallo. Valmiiseen havupalloon voit laittaa koristeeksi vaikka rusetin kosteutta kestävästä nauhasta, patterilla toimivat LED-valot tai käpyjä. Kuvan havupallo on tehty serbiankuusesta, joka on koristeellinen sillä sen neulaset ovat alapuolelta vaaleat.

Sec kukkasieni kuivakukille pallo 9 cm | Sec kukkasieni kuivakukille pallo 12 cm | Keltaiset isot kukkasakset | Punainen lastunauhaSidontalanka 0,8 mm | Paristokäyttöinen led-valosarja

Tarvikepuoti Ruusu & Rautalanka
Puh. 0500 158 742
myynti@ruusujarautalanka.fi